Soğuk Sıkım zeytinyağı; Zeytinin en doğal şekilde, taş değirmenlerde ezilerek çıkartılan saf zeytinyağıdır. Taş değirmende hamur haline getirilen Zeytinler preslenerek saf zeytinyağı ayrıştırılır. Soğuk Sıkım ZeytinyağıZeytinyağı' nın en doğal halidir.

Zeytinlerin sıkım işlemi sırasında kullanılan su sıcaklığı 27 dereceyi geçmemektedir.


Natürel Sızma Zeytinyağı ; Zeytin ağacı meyvesinden doğal niteliklerinde değişikliğe neden olmayacak mekanik veya fiziksel işlemler uygulanarak elde edilen; kendine özgü tat ve kokuda olan doğal yağları ifade eder. Zeytinyağında asitlik derecesi, 100 gr zeytinyağında bulunan “oleik asit” miktarının yüzde olarak belirlenmesidir. Asit oranı %2’den az olan zeytinyağları “natürel birinci” olarak adlandırılır.

 

Riviera ve Sızma Zeytinyağı Arasındaki Fark Nedir ?  Natürel zeytinyağı ile rafinasyon işlemi sonucu artık tadı olmayan, tadı kalmayan kokusuz yağ haline gelen,  rafine zeytinyağı ile karışımından meydana gelen yağ Riviera Zeytinyağıdır. Riviera zeytinyağının rafinerizasyon işlemi sırasında kaybolan doğal Vitaminin yeniden kazandırılması amacıyla alfa tokoferol isimli vitamin ilavesi yapılabilir.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

Benzer Ürünler

İNAN ZEYTİNCİLİK © 2018 - Tüm Hakları Saklıdır.

#